2012.09.07.
00:32

Írta: SPYD3RM4N

This is history!

Filózgatás.

Az a legveszélyesebb Orbánékban, hogy most az igazi eredeti tőkefelhalmozásuk korszakát éljük éppen. Na nem mintha a legelső adandó alkalommal nem egy székházeladással kezdett volna anno Simicska közvagyont magánvagyonná átkonvertálni, de az akkor még relatív kis pénz volt.

Az előző kormány bukásánál jókor voltak jó helyen, ölükbe hullott a kétharmad. Ennek következtében most naponta nyer egy ötöslottónyi pénzt a Közgép, megyényi földterületek kerültek 20 évre a fideszhez, ahol közmunkásokat dolgoztatnak közpénzen. Mindez ráadásul teljesen nyíltan folyik, valszeg ez csak a jéghegy csúcsa - vajon mi lehet a 90 évre titkosított dolgokkal? Elképesztő mennyiségű pénzt gyűjthetnek össze ebben a ciklusban, valószínűleg tényleg ezermilliárdos nagyságrendről van szó. Valószínűleg ez egy nagyságrenddel nagyobb annál, mint amit a rendszerváltás óta bárki is megtehetett Mo-n.

És ami a lényeg, hogy ennek az általam vélelmezett nagyságrendbeli különbségnek esélyes, hogy olyan következménye lesz, amely jelenséggel még nem találkoztunk. Én valószínűnek tartom, hogy nem el fogják fagyizni ezt a pénzt. Innentől kezdve ha meg is buktatják őket, olyan pénzügyi erejük lesz, hogy nem csak hogy az egész (magánkézben lévő) média az övék lesz, hanem ilyen Soros-szinten pl. be tudják buktatni a forintot, hogy a mindenkori "nem ők" kormánya alatt az államnak és az embereknek is rossz legyen, és ezt kihasználva a következő választáson már megint ők lehessenek nyeregben. Vagy ha pl. minden magánnyugdíj-pénztár fideszes kezekben lesz, akkor kikerülhetetlen kartellként ők lesznek a mindenkori nyugdíjpolitika sikerének vagy bukásának az egyedüli eldöntői. Ésatöbbi, mittomén.

***

És még ha legalább valami jó irányváltás történt volna a kétharmad okán a reálpolitikában! Még ha valami pozitív melléktermékekről beszélhetnénk! Még ha valami full jó politikai irányt betonoznának be! Mert megtehetnék, basszus! Lehetne tök jó nyugdíjrendszert, oktatási rendszert, igazságszolgáltatást csinálni. De nem, ők nem.

***

A másik aggasztó Pintér személye, és az is, hogy a rendőrség vezetőinek tömeges leváltásával és átszervezésével, a mostani rendszeres nagy éjszakaihelyes akciókkal vajon milyen nagy átalakulás mehet végbe az alvilágban? Aggasztó, hogy az állítólag _tényleg_maffiózó belügyminiszter éppen mit igazgathat az alvilágon? Mondom, akkora hatalmas pénzzel a zsebében, amit együtt még valszeg nem látott ember Magyarországon.

Szóval: this is history!

[És milyen durva: a reálpolitikában történtekkel, látjátok, nem is foglalkozom, már nem is említem, milyen folyamatok zajlanak a politikai felszínen Mo-n, pedig a lehető legdurvább korszakot éljük abból a szempontból is...]



Szólj hozzá!

Címkék: hatalom hazaárulók eredeti tőkefelhalmozás

A bejegyzés trackback címe:

https://spyd3rm4n.blog.hu/api/trackback/id/tr294760436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása