2012.01.22.
13:24

Írta: SPYD3RM4N

Guberálásra való felhívás VS. cserbenhagyásos gázolásokra való buzdítás

A tegnapi kormánypárti tüntetés Orbán Viktorék által pont egy éve Madách-díjjal kitüntetett, a bíróság által pedig a sajtóban elkövetett folyamatos hazudozásaiért, rágalmazásért többször elítélt vezéralakjának, Bayer Zsoltnak a személyéről jutott az eszembe a párhuzam. A Madách-díjas Fidesz-alapító náci szerző évek óta sok antiszemita és cigányok ellen uszító cikket ír és jelentet meg az ezt a mocskot terjesztő hazaáruló jobboldali sajtótermékekben. Ami most ezek közül eszembe jutott, az az olaszliszkai lincselés kapcsán írt egyik cikkéből elhíresült felhívása.
 
"Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba. Ha időközben körbeállják autónkat a cigányok, még inkább tapossunk bele a gázba. Akit még elütünk, annak pechje van."
 
Érdekes emellé a szöveg mellé tenni azt, ami miatt Pumuklit néhány hónapja 3 év próbára bocsátották. Érzésem szerint több ezerszer, több milliószor, vagy még inkább: morálisan nézve összehasonlíthatatlan mértékben súlyosabb bűncselekményt valósított meg Bayer Zsolt a fent leírt mondataival, mint Pumukli az övéivel. Pumukli a körülötte lévő embereket hívta fel egy károkozással nem járó, egy akkori (nagy eséllyel alkotmányellenesnek minősülő) jogszabály szerint éppen szabálysértésnek számító, demonstratív cselekedet megtételére. Bayer Zsolt ezzel szemben egy egész ország lakosságát hívta fel több százezer ember életét veszélyeztető vagy örök életre fizikailag megnyomorító, megcsonkító bűncselekmények elkövetésére.
 
Pumukli 3 év próbára bocsátást kapott nagyon gyorsan egy olyan felhívásért, amivel senkinek sem ártott. Bayer Zsolt mennyit kapott a széles kör előtt, nagyon súlyos, emberellenes bűncselekményekre való buzdításért? Semmit? Talán eljárás sem indult? Ha Pumuklinak 3 év felfüggesztett járt az őáltala elkövetett cselekményért, akkor véleményem, morális érzékelésem szerint Bayer Zsoltnak legalább ugyanennyi évtizednyi, letöltendő szabadságvesztés jár. Nem tudom, hogy a jog ehhez képest mennyit mond az emiatt a bűncselekmény miatt kiszabható maximumról, de - a személyes ismeretségi körömből többekkel is egyetértve - azt kell mondjam, mindenképpen azt a maximumot kell kiszabnia a bíróságnak. Mert - ismét csak idézve a szerző szavait - „mi, magyar demokraták, akik hiszünk egy erkölcsös polgári demokráciában", így gondoljuk fair-nek.
 
Egyetértetek? Vagy a fideszes náci uszítóknak mindent szabad, ők a törvények fölött állnak?
 
(Másik adalék a Pumukli 3 év felfüggesztettjéhez viszonyításképpen: Budaházyt 2010 végén egy év felfüggesztett börtönre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészülete miatt.)
 
 

1 komment

Címkék: hatalom hajléktalanság hazaárulók jobboldali szociálpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://spyd3rm4n.blog.hu/api/trackback/id/tr873691032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SimonG 2012.02.03. 07:09:08

mondjuk lehet valakinek meg kellett volna tenni a feljelentést Bayer ellen
süti beállítások módosítása