2011.10.29.
04:24

Írta: SPYD3RM4N

Látványos szemellenző: a jobboldali szociálpolitika

A kép forrása: http://www.flickr.com/photos/robgallop/197155071/

A kormány hajléktalanügyi referensének újabb programpontja, a _hajléktalanság látványának betiltása_ utáni második, "látványos" lépésként. Újabb látvány került betiltásra.

 
Egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetné Kocsis Máté, a Fidesz hajléktalanügyi referense azt, aki megaláz egy hajléktalant. A fideszes képviselő módosító indítványa szerint két év börtön lenne a büntetés, ha valaki felvételt készít a megalázásról vagy ilyen felvételt nagy nyilvánosság előtt közöl.
 
"A kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek (például a hajléktalanok vagy szociálisan súlyosan hátrányos helyzetben lévő más személyek) lényegében "szórakozásból" történő megalázása, a méltatlan helyzetek felvételeken történő rögzítése az állam által nem tolerálható" - ezzel indokolja módosító indítványát Kocsis Máté, a Fidesz hajléktalanügyi referense.
 
--- A kommentekből:
 
Tábornok 2011. 10. 28. 13:42
 
Aki hajléktalanná tette Őket, azt is börtönbe zárják?
 
6 narancsloturot 2011. 10. 28. 13:17
 
Kedves origo! 
Ezt a törvényt EZÉRT hozták meg, hogy ne lehessen holmi aktivistáknak nevetségessé tenni a rendőröket azért, mert 8an visznek el egy hajléktalant és rejtett kamerával lefilmezik, és azért, hogy ne lehessen a hajléktalanok szenvedését a nyilvánosság elé tárni, mert még a végén az emberek megsajnálnák őket és nevetségessé válna FIDESZ módszere a kiirtásukra! 
 
--- Megjegyzésem ehhez a második kommenthez:
 
Magyarországon az eredetileg a rasszista inzultálások ellen született "közösség tagja elleni erőszak" vádjában eddig kizárólag cigányokat talált bűnösnek a bíróság. A fehéreket eddig ugyanezen vádak alól kivétel nélkül minden esetben felmentették.
 
Ne állja meg a helyét a párhuzam, szívemből kívánom.
 
--- 
 
És hogy mi is a lényeg a cikk kapcsán?
 

Kocsis Máté igencsak lényeglátó, a lényegre fókuszáló a hajléktalanok ügyében, problémaorientált, jó szakértő, és megdolgozik a pénzéért. A "megfelelő ember megfelelő helyen" tipikus esete. Országgyűlési képviselő, polgármester, hajléktalanügyi referens, a parlament rendészeti bizottságának elnöke; és még Isten tudja mi, milyen fideszes cégekben milyen posztokon ül és milyen pénzek elosztása felett gyakorol hatalmat. (Ezt persze fontos lenne tudni, hiszen mindenki annyit ér, amennyi pénz felett hatalmat gyakorol, mármint a jobboldaliak egyik megtestesült istene szerint.)

A cikkben említett jogszabály bevezetését követően - Kocsis Máté korábbi szakértő szociálpolitikai tevékenységéhez, a hajléktalanság látványának betiltásához hasonlóan - várhatóan ismét csak megnő a hajléktalanok lakhatáshoz jutási esélye, és csökken a hajléktalanság Magyarországon. Ahogy azt egy jó szociálpolitikától joggal el is várjuk.

Ja, persze lehet, hogy én gondolom rosszul, és a hajléktalanokat tényleg csupán motiválni kell arra, hogy a rengeteg lakhatási lehetőséget megragadják. Hasonlóan a munkanélküliekhez, akiknek munkához segítéséhez szintén a motiváción (tizenakárhány éve folyamatosan csökkenő munkanélküliségi ellátáson) keresztül vezet az út. (Bár az ellátások csökkentésével csak a szegénység nőtt, és nem az aktivitási ráta növekedett.) Lehet, hogy a jobboldali "látásmód" mondja meg az igazságot, melyben a hajléktalanság, mint a munkanélküliség is, egy sajátos szubkultúra, és pusztán az emberi igénytelenségről szól. Bár a tudomány mindezek ellenkezőjét bizonyítja szerte a világon, de hát mint tudjuk, a tudomány jobboldali körökben az ördögtől való dolog - már ha az éppen úgy szolgálja a jobboldali hatalom érdekeit.

Kocsis Máté egyébként nemrég nőtt ki a huszonéves korból (és a MIÉP-ből), így aki Magyarországon tervezi leélni az életét közülünk, az számíthat rá, hogy minimum olyan hosszú ideig fogja ezt a szakértelmet fizetni, amennyi ideig mondjuk hazánkban a szovjet hadsereg ideiglenesen állomásozott.
 
Ugyanis egy rettentően elbutított és erkölcstelen társadalomnak a rettentő butaságokat szajkózó és rettentően erkölcstelen hajlamokat kiszolgáló vezetők járnak.
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hajléktalanság kocsis máté jobboldali szociálpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://spyd3rm4n.blog.hu/api/trackback/id/tr173337401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása